Banankage
Opskrifter

Banankagen

I Den Store Bagedyst skulle vi bage en kage med frugt, jeg var ikke i tvivl, det skulle være en BANANKAGE. Det viste sig at være et rigtig godt valg. Dommerne elskede den og Markus sagde sågar at det var den bedste banankage han nogen sinde havde smagt. Så min helt klare opfordring er, BAG DEN, den smager skønt og er forholdsvis nem at gå til.

FLAMBERET BANAN

  • 4 bananer
  • 100 g sukker
  • 25 g smør
  • ½ dl rom

KAGEDEJ

  • 125 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 3 flamberede bananer
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 stk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • 100 g havregryn
  • 100 g mælkechokolade

ROMCREME

  • 125 g smør, blødt
  • 300 g flormelis
  • 1 past. æggeblomme
  • 250 g mascarpone
  • 200 g mørk chokolade
  • 4 spsk. rom
  • 1/2 dl piskefløde

PYNT

  • 100 g havregryn
  • 20 g smør
  • 150 g sukker til sukkerspiraler
  • 100 g mælkechokolade
  • 1 flamberet banan

g

Flamberede banan
Skrællen skal blive på bananerne. Del bananen over på midten og skær den derefter over på langs. Så du får 4 halve bananer med skræl ud af hver banan. Drys de rå banan overflader med et lag sukker. Steg dem med sukkersiden nedad i smør på en mellemvarm pande. Lad bananerne stege til de er gyldne. Skru lidt op for varmen og hæld ½ dl rom på panden, sæt ild til rommen. Lad rommen koge ind igen med middel varme. Lad bananerne køle af. Gem en banan til pynt, læg den på køl så bliver den nemmere at skære pænt ud. Denne kage kan sagtans bages med almindelige modne bananer. Så tøv ikke med at bage den selv om du ikke har mod på at flambere. Endten bruges rå modne bananer, eller steg dem på panden uden flamberingen.

kagedejen
Pisk smør og sukker lyst og luftigt, tilsæt æggene et ad gangen og pisk fortsat. Mos 3 hele flamberede bananer og tilsæt dem i kagen sammen med cremefraise. Rør igen. Sigt mel, salt, natron og vaniljesukker og kom det i dejen. Til sidst tilsættes havregryn og hakket lys chokolade. Kom dejen i en form og bag den i ca. 40 minutter ved 175 grader. Bag den på rist midt i ovnen. Denne banan kage kan også laves som en almindelig bradepandekage, og har du ikke mod på at flambere bananerne så bliver kagen også god med godt modne moste bananer.  

Romcreme
Pisk blødt smør, æggeblomme og flormelis sammen, pisk til det er lyst og luftigt. Imens det pisker laves chokolade ganachen, varm fløden op til kogepunktet, hæld den over den mørke chokolade. Smelter den ikke helt sammen så kom den 30 sek. i micro ovnen.  Lad chokolade massen køle ned. Kommer chokoladen varm i bliver cremen for tynd. Sker dette så sæt hele skålen på køl i 30 minutter og pisk cremen op igen.  Kom den afkølede chokolade ganache ned i smør/sukker blandingen, pisk igen. Tilsæt mascapone  og pisk igen tilsæt til sidst rom og pisk igen. Cremen skal piskes godt, den kan med fordel laves på røremaskine, men kan også sagtens laves med håndmixer.   Imens kagen bager laves pynten

Pynten
Rist havregryn i smørret på en middelvarm pande indtil grynene er let gyldne. Sæt sukkeret over på en pande, smelt sukkeret til det bliver til karamel. Tag panden af varmen og lad massen køle lidt af. Når massen er ved at være fast kan der laves spiraler på en rund genstand med en ske. Tag skeen ned i den varme sukkermasse og træk en sukker tråd som straks snurres rundt om den runde genstand. Smelt den lyse chokolade og læg den over kagen, den skal rende lidt ned af siderne. Når chokoladen er afkøles laves dutter af romcremen oven på kagen. Pynt til sidst med de flambreede bananer, havregryn og sukker spiraler.

12 Comments

  • Karen

    Hej Marianne

    Jeg har bagt kagen og den er virkelig fantastisk ❤️ Tusind tak for opskriften!

    Jeg var dog lidt i tvivl med bananerne – dem der skal i dejen, skal de tages ud af skrællen efter flambering, eller skal de i dejen med skræl og det hele?

    Venlig hilsen

    Karen

    • admin

      Hej Karen
      Tak for din besked 🙂 dejligt du kan lide kagen. Skrællerne skal af bananerne inden de kommes i dejen 🙂
      Hilsen Marianne

  • Susanne

    Hejsa
    Jeg har bagt kagen, og det vil jeg bestemt gøre igen. Den var god. Men inden jeg går i gang, vil jeg høre, om du har et godt råd….Jeg ved ikke, om jeg har kogt flamberingen og rommen for meget ind, så havregrynene ikke har haft mulighed for at opløse sig? I hvert fald blev kunne man stadig ane de små hårde gryn i kagen, da den var bagt.

    …og lige en ting mere. Da tiden var gået, var kagen stadig flydende på midten. Jeg havde brugt en springform på 24 cm. Måske det er lettere at få kagen til at ramme den rette konsistens, hvis man bruger en randform, som jeg kan se fra foto, at du har gjort?

    Vh. Susanne

    • admin

      Hej Susanne
      Det kan være svært med bagetider og forskellige ovne, men bagetiden er længere hvis kagen bages i helt rund form.
      Havregrynene må gerne kunne fornemmes, det giver kagen lidt mere bid
      Hilsen Marianne

Skriv et svar til Lena Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *