Chokolade BOMBE
Den her kage er altid et sikkert hit hos både børn og voksne. Den smager skønt og kan sagtens laves dagen i forvejen. Selve chokoladekagen er en variation af Simons bedste chokoladekage. Jeg har ændret lidt i opskriften så den er lige som jeg syntes den skal være. Find Simons hjemmeside lige her https://simonclemenskoekken.dk/
Selve kagen:
- 220 gram mel
- 220 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 gram kakao pulver
- en snas salt
- 2½ dl appelsin juice
- 1 tsk natron
- 2 æg
- 1½ dl olie (smags neutralt)
kom æg, sukker og valiljesukker i en skål, pisk det hurtigt sammen med en håndmixer. Kom olien i og pisk igen. Kom mel, salt, kakaopulver og natron i en anden skål. Bland de tørre ingredienser godt sammen. Sigt dem ned i æggeblandingen, rør igen med håndmixer imens appelsinjuicen tilsættes i en tynd stråle. dejen er ret tynd, det skal den være. Kom den i en springform med va 22 cm i diameter. Beklæd den med bagepapir i bunden. Hæld dejen ned i formen og bag den ved 175 grader i ca 35-40 minytter. Stik i kagen med en kødnål så du er sikker på den er færdigbagt.
Køl nu kagen helt ned. Kom den evt lidt i fryseren hvis du har travlt 🙂
Verdens bedste chokolade creme:
- 250 gram lyst chokolade
- ½ liter piskefløde
- 1 husblas
Hak chokoladen i finde stykker eller brug små knapper kom det i en skål. Kom husblas i en skål med koldt vand. Varm fløden op til den næsten koger, Vrid husblassen fri for vand og opløs husblassen i fløden og hæld den over det hakkede chokolade. rør nu rundt i massen til alt chokoladen er smeltet. Brug evt en stag blender til det sidste. Men pas på ikke af piske luft ind i chokolade massen. Kom massen i en frysepose, pres alt luft ud af posen og bind en knude. Læg den på køl i min 4 timer, kom den i fryseren hvis du har travlt. Denne creme kan med fordel laves dagen før. Når massen er helt kold (ca 4 grader) kommes den i en skål, den skal nu piskes til en skum der er godt at sprøjte ud. Brug håndmixer og start med at piske på 1 i ca 2 minutter. skru gradvist op for håndmixeren. Du må ikke piske for kraftigt for hurtigt, for så skiller massen. Til sidst skrues helt op for håndmixeren. Nu skal cremen piskes til den har en fast og luftig konsistens. Stop i tide for hvis cremen piskes for meget så skiller den også. Men fortvivl ikke, en lidt skildt crem smager også godt. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjerne tyl.
Tag den kolde kage frem og befri den fra formen, fjern bagepapiret. Skær toppen af så den får en jævn overflade. del nu kagen i 2 lagkagebunde. dut nu chokoladecremen ud på den nederste bund brug kun ca halvdelen af cremen. læg den anden bund oven på cremen, dut den øverste kage med den sidste creme. Pynt kagen med din yndlings chokolade og dine yndlings bær.

