Opskrifter

Gammeldags æblekage ala cheesecake

Under bagedysten i 2018 lavede jeg en nyfortolkning af en gammeldags æblekage. Den blev lavet som 5 små kager og var en cheesecake der indeholdt, hjemmebagte makroner, hjemmebagte kiks, æblekompot, ribsmousse, ostecreme og ribs gele. Den opskrift kan i finde her
https://www.dr.dk/mad/opskrift/sma-aeblekage-cheesecakes

Den kage er en anelse svær, jeg har derfor lavet en simpel og billig udgave af kagen. Og den opskrift får i her.

Kiksebunden:

  • 120 gram digestive
  • 100 gram makroner
  • 90 gram smør

Knus kiks og makroner fint, kom dem i en mini hakker eller brug hænderne. Smelt smørret. Bland smør og kiksekrummer sammen i en skål. Beklæd en springform med bagepapir på bunden og kageplast i kanterne. Hæld kiksemasssen ned i formen, brug en ske til at mase den forsigtigt så den fylder hele bunden i et jævnt lag. Stil straks på køl.

Æblegrøden:

  • 4 æbler
  • 2 dl æble juice
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 husblas

Skræl æblerne, skær dem i små tern, kom dem i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker og juice. Kog det i ca 10 minutter. Læg husblassen i blød i koldt vand. Når æblerne er kogt møre blendes de med en stagblender, der må gerne være klumper i. Kom den bløde husblas ned i den varme grød. Hæld grøden ned over kiksebunden. Sæt den straks på køl, gerne frost hvis det kan lade sig gøre. Den skal stå i 30 minutter inden du begynder at lave ostemasssen.

Tørrede æbleskiver:

Disse skal bruges til pynt, men kan undlades. Skær et æble med skræld og kernehus i meget tynde skiver, vend dem i sukker og læg dem på en bageplade. Kom dem i ovnen ved 135 grader i ca 1 time.

Ostemassen:

  • 5 husblas
  • 200 gram flødeost
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spisesker æggeblommer
  • Saft og skal af en citron
  • 1 dl cremefraise
  • 80 gram flormelis
  • 2 dl fløde

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom osten i en skål, kom flormelis i, pisk med elpisker. Kom citron saft og skal, cremefraise, æggeblommer, og vanilje ned til osten, pisk igen. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Tag en smugle af fløden fra og varm den op i en gryde, Opløs husblassen heri.  Bland den kolde piskede fløde ned i den varme fløde/husblas, bland derefter fløden over i ostemassen. Brug en dejskraber. Kom massen oven på æblegrøden, stil straks på frost. Kagen skal gerne stå ca. 2 timer tid på køl.

knus 1 kiks og 4 makroner til smuller, dette skal bruges til pynt, orden dine friske ribs.

Hent kagen fra køl , befri den fra kagering, bagepapir og kageplast. Stil den på et fad. Pynt nu kanten rundt med klatter af ribsgele, kiksekrummer, æbleskiverne og friske ribs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *