Opskrifter

Glazede chokolade bomber

Hver 4 uge har jeg fået lov til at undervise 8.-9. klasses valghold på min arbejdsplads. Jeg elsker det. Eleverne er så gode og søde at være sammen med, de gange jeg har været afsted er jeg gået hjem med det største smil på læben.

Da jeg præsenterede dem for disse chokolade bomber var jeg lidt i tvivl om om det var for stor en mundfuld. Men min tvivl blev manet til jorden da alle elever kom i mål med glaze, pynt og indlæg.

Hindbærgele:

  • 250g hindbær
  • 1 citron saft og skal
  • 100 g sukker
  • 2 blade husblas

Kom 250 g hindbær i en gryde sammen med saft og skal af en citron og de 100 g sukker, kod det op og mas bærrene. Læg husblassen i blød i koldt vand. Sig massen så du har en klar hindbær saft. Gem pulpen i køleskabet. Det skal bruges senere. Kom de 2 opblødte husblas i saften og fordel saften i 6 muffinsforme. Stil dem på et lille skærebræt. Kom dem på frost. Har du ikke tøris, så skal du holde en pause nu:)
disse kan med fordel laves dagen før.

Chokolademousse:

  • 125 g mørk chokolade
  • 2 dl fløde
  • 2 husblas
  • 2 æggeblommer

Smelt chokoladen over vandbad, læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk fløden til en let skum(det er vigtigt den er let) gem en anelse af fløden til at smelte husblassen i. Kom lidt fløde i en gryde, smelt husblassen i den varme fløde. Kom fløde husblassen op i den varme chokolade. Kom æggeblommerne i . Vend nu chokolademassen sammen med den let piskede fløde.

Kom chokoladen i en sprøjtepose, stil formen på et skærebræt. Fyld formen næsten op, tag dit hindbær gele, stik det ud i runde former og befri det for papiret. Læg det ovenpå chokolademoussen. Kom dine mouss bomber på frost. Hold igen en pause 🙂 Ta´en kop kaffe 🙂

Mælkechokolade glaze:

  • 150 g Mælkechokolade
  • 110 g Kondenseret mælk
  • 150 g Sukker  
  • 100 gVand
  • 5 Husblas
  • 120 g Glukose sirup

Udblød husblas i vand, hak chokoladen fint.

Opvarm kondenseret mælk, sukker, vand og glucosesirup til lige under kogepunktet og hæld det over din fintkakkede mælkechokolade chokolade

Opløs husblassen heri

Vent 2 minutter, og blend herefter blandingen med en stavblender. Det er meget vigtigt at der ikke kommer luft i glazen, stagblenderen skal derfor holdes skævt når den føres ned i massen.

Dæk overfladen med husholdningsfilm. Lad den køle til 35 grader, før den er klar til at overdække den frosne kage.

Chokolade bunden:

  • 120 gram mørk chokolade
  • 3 æg
  • 80 gram sukker
  • 80 smør
  • ½ tsk bagepulver
  • En snas salt
  • en spk sukker til æggehviderne.

smelt smør og sukker i en gryde, tag gryden af varmen og kom den hakkede chokolade på i gryden. Lad chokoladen smelte. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive. Rør bagepulver, salt og æggeblommer i chokolade massen. Pisk hviderne stive, når de er blevet stive tilsæt 1 spk sukker og pisk igen.

 Afkøl chokoladeblandingen og  vend chokolade massen i hviderne. Kom kagen i en rund springform med 21cm i dia.  Bag ved 175 grader i ca.25 minutter.

Chokoladepynt:

Han chokoladen fint, Smelt chokoladen i microovn, stille og roligt. Først 30 sek, derfter 10 sek, derefter 5 sek ad gangen. Rør rundt i massen efter hver gang. Når chokoladen er smeltet sammen kommes det på et stk kageplast, brug en konditor KAM og skrab så du får striber. Rul det sammen og kom det ind i en toiletrulle- Sæt på køl.

Samling af kagen:

Udstik 6 runde kager af din afkølede chokoladekage. Smør dem med hindbær pulpen. Tag dine mouss bomber ud fra frost, stil mousse bomben på chokoladebunden. Stil kagerne på hvert et lille glas. Moussbomben skal stikke ud over glasset. Hæld den 35 grader varme glaze ud over bomberne. Trim kanterne med en kniv. Sæt hasselnøddeflager rundt i kanten på hver kage. Pynt med et frisk hindbær, mynteblad og en chokolade snirkel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *