
Karamel/Chokolade Cheesecake
Den her cheesecake smager vanvittigt! den er sprød, blød, salt og sød.
Du skal bruge, en kagering på ca 28 cm, kageplast og et stykke bagepapir.
Bunden:
- 135 gram smeltet smør
- 250 gram digstive kiks
- 50 gram gold chokolade fra Callebaut
- 50 gram chrispearls med salt karamel fra Callebaut

Smelt smørret og lad det køle lidt ned. Det er vigtigt din smør ikke er for varm når du lander massen. Hvis den er for varm smelter din chokolade for meget. Knus kiks i en foodprosessor, hak dit chokolade fint. Bland smør og kiksemasse sammen. tilsæt til sidst chokoladen og chrispearls. Bland det hele sammen. Beklæd din form med bagepapir i bunden og kageplast i siderne. Kom massen ned i formen, brug evt. et glas til et trykke bunden fast. Den skal ikke trykkes for hårdt for så bliver den umulig at skærer ud. Stil den på køl
Ostemassen:
- 6 husblas
- 200 gram flødeost
- 90 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spiseske æggeblomme
- saft og skal af en lime
- 2 dl cremefraise 18 %
- 4 dl fløde
Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand. kom ost og flormelis i en skål, rør med håndmikser. Kom æggeblomme, cremefraise, saft og skal af lime i ostemassen. Rør igen med håndmikser. Pisk 3½ dl af fløden til en let skum(det er vigtigt den er let pisket) Kom den sidsle ½ dl i en gryde, varm den op og tilføj den bløde husblas i fløden. rør det godt rundt. Kom derefter den let piskede fløde over i den varme fløde. Gør det lidt af gangen. vend derefter fløden sammen med ostemassen. Hæld det over din kagebund. Stil den straks på frost. (så sætter den sig hurtigst)
Chokolademoussen:
- 4 husblas
- 100 gram gold chokolade
- 100 gram mørk chokolade
- 3 æggehvider
- 3 spk sukker
- 4 dl let pisket fløde
Kom husblas i blød i koldt vand. Smelt chokoladen i mikroovn, vær lidt forsigtig da de 2 chokolader ikke smelter ved samme temperatur. Pisk 3 3/4 dl af fløden til en let skum, stil til side. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt imens du pisker. Det skal blive til en let marengs, stil til side. Varm det sidste fløde op, opløs husblassen i den sidste slat fløde, som du gjorde ved ostemassen. Kom husblas/fløden ned i din chokolade. Rør godt rundt. Vend nu chokoladen samen med den let piskede fløde. Vend til sidst de piskede æggehvider i massen. Hæld chokolademoussen på ostemassen.
Chokolade ganash:
- ½ dl fløde
- 50 gram mørk chokolade
Varm fløden op til kogepunktet, hak chokoladen fint. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det trække 2 minutter, rør rundt så massen samler sig. Kom din ganash i en sprøjtepose, klip et lille hul, sprøjt et fint cirkel mønster oven på kagen. pynt til sidst med friske bær.


