Opskrifter

Rundstykker

Mine rundstykker smager simpelthen så godt, de er sprøde, luftige og har en skøn smag at hjemmebag. Hver eneste gang jeg deler et billede af dem på Instagram får jeg rigtig mange spørgsmål omkring opskriften. Derfor har jeg lavet en how to der ligger i min fastgjorte story derinde. Så hvis du vil se hele prosessen og få en fornemmelse af konsistensen på dejen så tjek den ud. Jeg laver dejen på min TEDDY røremaskine, jeg har ikke prøvet at lave den uden maskine, men det kan sikkert godt lade sig gøre, så skal man bare bruge muller 🙂

  • Du skal bruge:
  • 6 dl vand
  • 50 gram havrefras
  • 15 gram gær
  • 1 dl sesam frø
  • 700-800 gram mel
  • 0.3 dl olie
  • 2 tsk salt

Start med at komme 6 dl koldt vand i din røreskål, opløs gæren heri. tilsæt de 50 gram havrefars og lad maskinen røre i ca 1 min. tilsæt 1 dl sesam frø. Nu skal du tilsætte mel og vær lidt forsigtig med det. Det kan variere meget hvor meget mel der skal i. Dejens konsistens skal være blød. Efter mel skal dejen røre på maskine i 10 minutter ved lav hastighed. (på 1)

Efter 10 minutter er dejen begyndt at trække sig en smugle ind imod dejkrogen. Så kommer jeg olie i og røre igen i 5 minutter på lidt højere hastighed. Nu skulle dejen gerne have trukket sig så meget sammen at den slipper siderne på skålen lidt. (på 2) til sidst kommer du salt i og røre igen i 2 minutter.

Nu er dejen klar til at komme på køl, sæt film over skålen og lad den stå på køl i min. 8 timer. (den kan sagtane holde sig 2 døgn)

Når dejen har hævet tager du den ud af skålen på et meldrysset bord. fold dejen fire gange ind over sig selv. (se videoen på IG) tryk den flad så den er ca 3-4 cm høj. Skær dine håndværkere ud med en dej spade. Kom lidt vand på toppen, dyp dem i birkes og stil dem til at hæve i ca. 45 minutter. fold runde boller af noget af dejen og dyp dem i hvide birkes. På den måde får du 2 forskellige udtryk på dine rundstykker.

Du er nu klar til at bage dine morgen stykker. De skal ind i en 230 grader varm ovn og der skal de stå og hygge sig i ca 20 minutter. De skal være meget gyldne for at du får den her sprøde overflade.

Jeg bager med damp og det gør altså noget godt for brødet, har du ikke damp han du sætte et fad med vand i bunden af ovnen, eller bruge en forstøver og sprøjte lidt vand ind i ovnen 2-3 gange under bagningen.

6 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *