
Skønne jule cupcake
10 stk
Chokolade ganash
- 2.5 dl fløde
- 125 gram lyst chokolade
- 2 breve husblas
Kom husblassen i koldt vand, hak chokoladen fint, varm fløden op til kogepunktet opløs husblassen heri, hæld fløden over den hakkede chokolade. Rør rundt med en dejskraber til alt chokoladen er opløst. Kom chokolade massen i en frysepose og kom den straks i fryseren. Hvis du har god tid kan den også lægge i køleskabet natten over.
Cupcakes med marcipan og chokolade
- 125 gram blødt smør
- ½ dl skyr
- 2 æg
- 70 gram brunt farin
- 60 gram sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 gram mel
- 100 gram revet marcipan
- 50 gram mørk chokolade
Rør smørret blødt med håndmikser, kom skyr i skålen når smørret er blødt, pisk i ca. 2 minutter. Kom et æg i ad gangen og pisk igen imellem hvert æg. Kom vaniljesukker, sukker og brunt farin i og pisk igen. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Sigt det ned i kagedejen, rør igen med håndmikser til massen samler sig. Tilsæt 100 gram revet marcipan og 50 gram hakket mørk chokolade rør igen.
Bag kagerne ved 190 grader i ca. 17 minutter
Hjemmelavet fondant
- 10 skumfiduser
- 1 spiseske olie
- 2 spisesker vand
- Flormelis til massen er fast, ca 300 gram.
Kom skumfiduserne, vand og olie i en plastik skål, lav et vandbad. Varm skumfiduserne over vandbadet, de skal være helt opløste og varme. (du kan også smelte dem i mikroovn, det tager ca 1 minut) Kom så flormelis i. æld massen til den er fast, den må ikke blive for tør. Prøv dig frem med flormelissen.
Når kagerne er helt kolde henter du din chokolade ganash i fryseren, den skal være is kold men ikke frossen. Kom chokolade ganashen i en skål og pisk den op med håndmikser. Start på lav hastighed og øg hastigheden undervejs. Cremen er færdig pisket når den er fast og sprøjt bar. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt en lille top på hver kage. Stil på køl.
Del din fondant i 3, der skal være en stor hvos klump og en mindre til grøn og rød. Indfarv din fondant. Rul den grønne ud i maizena mel, udstik 20 grønne kristtjørn blade. Læg dem på en tallerken. Tril 30 små røde kugler af den røde. Udrul nu den hvide fondant også i maizena. Udstik 10 runde ringe. Form ringene så de får en form som en lille skål. Læg skålen oven på din kage og placer dine blade og bær på den hvide fondant. Brug lidt vand til at lime bladene fast.


2 Comments
Mariann Houborg
Super flotte kager
admin
Mange tak