Opskrifter

Bløde BRIOCHE horn

I samarbejde med Tupperware

Jeg har fået lov at teste Tupperwares nye bagehorn og jeg er fan, de er lavet i et super lækkert materiale med slip let overflade, de kan tåle opvaskemaskine og er nemme at rengøre efter brug.

Jeg har udviklet denne opskrift på Brioche horn som er helt perfekte til madpakken, til picnic, til et buffetbord eller bare til en lækker sandwich du vil nyde sammen med familien.

Horn fra Tupperware

Du skal bruge 12 horn til denne opskrift, har du mindre end 12 kan du evt lave bløde burgerboller af resten af dejen.

Selve dejen:

  • 2½ dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 2 æg
  • 2 spk sukker
  • 450-500 gram mel
  • 100 gram blødt smør
  • 1 tsk salt

Opløs gæren i vandet, tilsæt æg, sukker og 400 gram mel, lad det røre på røremaskine i 10 minutter ved lav hastighed (1-2 på maskine) Har du ikke en røremaskine så er det vigtigt at du bruger masser af muller og røre dejen med en kraftig grydeske i 10 min. Tilsæt det sidste mel, dejen skal være ret blød, så vær lidt forsigtig med det. Tilsæt det bløde smør og rør igen i 5 minutter. tilsæt til sidst salt og rør igen i 5 minutter. Stil dejen lunt og godt i ca 40 minutter. Jeg hæver ofte min dej inde i ovnen sammen med en skål kogende vand, det giver et dejligt lunt sted og en god fugtighed til dejen.

Sådan ruller du dejen på hornet
Sådan ser derud inden hævning

Når din dej er hævet tager du den ud af skålen og folder den 4 gange ind over sig selv, på den måde giver du dejen lidt ekstra gluten struktur og den bliver nemmere at arbejde med. Brug gerne mel på bordet og hænderne. Del nu dejen i 12 lige store klumper. Tril pølser på ca 30 cm af dejen. Rul dejen rundt om dit horn. Det kræver lidt øvelse af få det pænt.

stil nu dine horn på en bageplade og lad dem hæve i 30 minutter. Efter hævning laver du en blanding af en æggeblomme og en lille smugle mælk. Tag fat i dit horn og læft det hen over skålen med æggeblandingen, pensel hornet forsigtigt og drys det med sesam frø.

Bag nu dine horn ved 200 grader varmfuft i ca 15- 20 minutter, efter ca 10 minutter drejer du dine horn så de bliver gyldne hele vejen rundt.

De bagte horn, der er plads til en masse fyld

Nu skal de bare køle af og du kan fylde dem med lige det du ønsker. Jeg er vild med hønsesalat, skinke og ost, kylling og bacon.

Her ses de med hønsesalat og skinke/ost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *