Den Store Bagedyst

Castingen !!!!

Jeg havde i en del år gået og leget med tanken om at melde mig til DEN STORE BAGEDYST, men mit mod havde bare ikke rigtigt været der. For 3 år siden tog jeg mig sammen og skrev en ansøgning. Jeg kom til casting, men nåede ikke længere end 1. runde. Jeg gik hjem med en sjov oplevelse og en lille smule skuffelse.

Sådan her så jeg ud på vej til 1. casting på DEN STORE BAGEDYST i 2016
De her kager havde jeg taget med  i 2016

Året efter var der rigtig mange ting i mit privatliv der gjorde at jeg ikke meldte mig igen. Jeg er typen der gerne vil have overskud til at gøre det ordentligt. Det gælder alle aspekter at mit liv. Men da jeg så sad der, og så på Jesper, Nip, Rosa, Kirsten, Andrea og alle de andre så tænkte jeg: Marianne, hvis du vil det her så er du nød til bare at springe ud i det. Så der sad jeg helt alene i sofaen og skrev endnu en ansøgning til DEN STORE BAGEDYST. Faktisk fortalte jeg det ikke til andre end min mand.

Jeg blev kaldt til endnu en casting i januar 2018, jeg husker helt tydeligt hvordan jeg havde det. Spændt og forventningsfuld. Der var 1000 sommerfugle i min mave. Hvilken kage skulle jeg tage med? Hvad for noget tøj skulle jeg tage på? Hvad skulle jeg sige? Jeg følte jo at jeg på en måde var et skridt foran. For jeg havde jo prøvet det før. Jeg valgte at bage macarons. Nogle der var sat i en flot buket, sammen med roser og nogle der var formet som citroner. Buketten skulle symbolisere at jeg elsker at glæde andre mennesker med kage. Citronerne skulle symbolisere at en af mine overlevelses strategier i livet er: Hvis livet giver dig citroner, så bag dem ind i en kage.

Tøjvalget faldt på en blomstret kjole som jeg altid føler mig godt tilpas i 🙂

Og som i nok kan gætte, så gik det godt. Jeg gik videre til næste casting som var samme dag. Derefter skulle vi vente ca. en uge, inden jeg fik en opringning om at jeg var inviteret til slut casting. Slut castingen foregik i et skolekøkken i Århus. Her skulle vi bage en mini lagkage. Katrine var der, der var kamera folk, vi blev interviewet undervejs og skulle også fortælle lidt mere om os selv. Hvad jeg ikke vidste, var at jeg lige der fik spoleret min egen polterabend. Og det var vist meget godt jeg ikke vidste det, for jeg var rigeligt nervøs i forvejen. Da jeg langt om længe kom ud at skolekøkkenet, stod alle mine veninder, min mor og søster der og råbte SURPRICE !. Jeg blev altså noget overrasket og hylede også lidt.

Her kan i se en snap jeg sendte til mine veninder, min slut casting kage og mit første selfie med Katrine.

Efter en vellykket polterabend, nogle heftige tømmermænd og en uges ventetid, fik jeg så endelig et opkald. Det var torsdag aften, jeg var lige kommet hjem fra arbejde. Carsten min dengang kommende mand, og jeg sad og drak en øl og planlagde de sidste detaljer til lørdagens bryllups fest. Så ringede Søren og fortalte mig at jeg var kommet med. Her gav han mig det største kompliment jeg nogensinde har fået. (jeg tror ikke selv han ved det :)) Men han sagde: “Marianne, vi vil have 10 deltagere som vi tror hele Danmark vil føle med, når det går dem godt og når de ryger ud. Og vi tror på at Danmark vil holde af dig”. Jeg blev fuldstændig overvældet og meget glad.

Behøver jeg sige at det var liiiidt svært, at koncentrere sig om at stryge skjorter og planlægge bryllup efter den opringning….