
Gammeldags æblekage ala cheesecake
Under bagedysten i 2018 lavede jeg en nyfortolkning af en gammeldags æblekage. Den blev lavet som 5 små kager og var en cheesecake der indeholdt, hjemmebagte makroner, hjemmebagte kiks, æblekompot, ribsmousse, ostecreme og ribs gele. Den opskrift kan i finde her
https://www.dr.dk/mad/opskrift/sma-aeblekage-cheesecakes
Den kage er en anelse svær, jeg har derfor lavet en simpel og billig udgave af kagen. Og den opskrift får i her.
Kiksebunden:
- 120 gram digestive
- 100 gram makroner
- 90 gram smør
Knus kiks og makroner fint, kom dem i en mini hakker eller brug hænderne. Smelt smørret. Bland smør og kiksekrummer sammen i en skål. Beklæd en springform med bagepapir på bunden og kageplast i kanterne. Hæld kiksemasssen ned i formen, brug en ske til at mase den forsigtigt så den fylder hele bunden i et jævnt lag. Stil straks på køl.
Æblegrøden:
- 4 æbler
- 2 dl æble juice
- ½ dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 husblas
Skræl æblerne, skær dem i små tern, kom dem i en gryde sammen med sukker, vaniljesukker og juice. Kog det i ca 10 minutter. Læg husblassen i blød i koldt vand. Når æblerne er kogt møre blendes de med en stagblender, der må gerne være klumper i. Kom den bløde husblas ned i den varme grød. Hæld grøden ned over kiksebunden. Sæt den straks på køl, gerne frost hvis det kan lade sig gøre. Den skal stå i 30 minutter inden du begynder at lave ostemasssen.
Tørrede æbleskiver:
Disse skal bruges til pynt, men kan undlades. Skær et æble med skræld og kernehus i meget tynde skiver, vend dem i sukker og læg dem på en bageplade. Kom dem i ovnen ved 135 grader i ca 1 time.
Ostemassen:
- 5 husblas
- 200 gram flødeost
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spisesker æggeblommer
- Saft og skal af en citron
- 1 dl cremefraise
- 80 gram flormelis
- 2 dl fløde
Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom osten i en skål, kom flormelis i, pisk med elpisker. Kom citron saft og skal, cremefraise, æggeblommer, og vanilje ned til osten, pisk igen. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Tag en smugle af fløden fra og varm den op i en gryde, Opløs husblassen heri. Bland den kolde piskede fløde ned i den varme fløde/husblas, bland derefter fløden over i ostemassen. Brug en dejskraber. Kom massen oven på æblegrøden, stil straks på frost. Kagen skal gerne stå ca. 2 timer tid på køl.
knus 1 kiks og 4 makroner til smuller, dette skal bruges til pynt, orden dine friske ribs.
Hent kagen fra køl , befri den fra kagering, bagepapir og kageplast. Stil den på et fad. Pynt nu kanten rundt med klatter af ribsgele, kiksekrummer, æbleskiverne og friske ribs.


4 Comments
Marlene
Hvor stor en form er der brugt til kagen?
admin
22 cm i diameter
Hilsen Marianne
Trine
Hej Marianne.
Jeg elsker æblekage og cheesecake, så jeg er jo nødt til at prøve denne kombi! :-))
Tror du, at jeg kan lave kagen dagen før den skal bruges?
admin
Hejsa
Det kan du sagtens, den bliver faktisk bare bedre dagen efter 🙂
God fornøjelse