Opskrifter

Gulerodskage

En gulerodskage skal først og fremmest være dejlig svampet, den må ikke være tør. Den skal smage af krydderier og have et godt tykt lag ostefrosting med citron. Her får i mit bud på hvordan en rigtig gulerodskage skal smage.

  • 200 gram brun farin
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1½ dl olie uden smag
  • 3 æg
  • 250 gram revet gulerod 
  • 200 gram mel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel

Kom brunfarin, vaniljesukker,olie, æg og revne gulerødder i en skål. Rør det rundt med en ske.

Bland mel,bagepulver, natron, salt og kanel i en anden skål. Sigt mel blandingen ned idet våde og rør rundt med håndmixer. Kom kagen i en springform på ca. 22 cm idia. Beklæd bunden med bagepapir.

Bag kagen ved 185grader i 40-45 minutter stik i midten af kagen, der må ikke hænge noget ved.

Imens kagen bagerlaves sukker gulerødder

  • 250 gram flormelis
  • 1 tsk citron saft
  • 1½ æggehvide

Kom det hele i en skål, pisk det med håndmixer til det danner toppe der kan stå af sig selv. Del massen i 2 portioner, farv den ene potion orange med pasta farve og den anden grøn med pastafarve. Kom den orange masse i en sprøjtepose uden tyl og klip et hul (ikke for stort) Nu kan du sprøjte gulerødder ud på et stk bagepapir. Kom den grønne i en pose med en græs tyl og sprøjt toppe på gulerødderne. Har du ikke en græs tyl kan du bare klippe et meget lille hul og lave en fin top på den måde. Stil gulerødderne i ovnen i 30 min ved 90 grader.

Imens kagen kølerlaves ostefrostingen

Ostefrosting

  • 150 gram flødeost
  • 100 gram smør
  • 200 gram flormelis
  • skal af ½ revet citron
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk vaniljesukker

Kom stuetempereret smør og flormelis i en skål, pisk det sammen i røremaskine. Tilsæt citronsaftog skal samt vaniljesukker. Pisk til smør sukker massen er lys og luftig. (Ca7-10 minutter) Kom osten i og pisk igen til massen har en god tyk konsistens. Kom massen på den kolde kage og pynt med gulerødder.

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *