
Luksus JORDBÆRTÆRTE med kransekage og remonce.
Jordbær tærte er det samme som forår og sommer. Det skønne sommervejr som denne påske byder på har fået mig til at crave efter en jordbærtærte. Så måtte jeg jo igang. Det er blevet til denne lækre sag.
Mørdej:
- 100 gram smør
- 150 gram mel
- 30 gram mandelmel (kan erstattes af fint hakkede mandler)
- 50 gram flormelis
- 2 æggeblommer
- en snas salt
Riv smørret på den grove side af rivejernet, kom alle andre ingredienser i skålen, samen dejen med hænderne. Ælt ikke for meget i dejen. Rul dejen ud på et stykke bagepapir. udstik en ring på 21 cm, du skal bruge nærmest alt dejen.
Kransekagemassen:
- 75 gram flormelis
- 40 gram æggehvider
- 200 gram marcipan
Bland det halve af æggehviderne sammen med flormelissen. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Bland marcipan og ægge/flormelis massen sammen med håndmixer, tilsæt det sidste æggehvide undervejs. kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl, jeg bruger nr. PF14 fra kunst og køkkentøj. Sprøjt kransekage massen i et flot mønster i hele kanten af mørdejen.

Remonce:
- 50 gram sukker
- 50 gram marcipan
- 50 gram smør
Bland smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet masse, tryk den flad så den passer ned i “hullet” i den jordbærtærte. Læg den på bagepapir og kom den på køl.
Nu bager du din mørdej og kransekage masse ved 185 grader i 5 minutter, efter 5 minutter lægger du den remonce skive (den er ret blød, flyt den med en spartel) i hullet på tærten. bag det hele i 12 minutter igen ved 185 grader.
Nu skal din tærte køle af.
Chokolade ganash:
- ½ dl fløde
- 60 gram chokolade
Hak chokoladen fint og kom den i en skål, opvarm fløden til kogepunktet, hæld den over chokoladen. Lad den stå i 5 minutter, rør nu rundt i din ganash fra midten af skålen til chokoladen og fløden er smeltet sammen til en blank ganash. Kom ganashen på din kage. Stil kagen på køl.

Konditorcreme:
Brug et brev DR. Oetket kagecreme, lav opskriften med 1½ dl mindre mælk end der står på posen, på den måde får du en tykkere creme tilsidst. Stil den på køl, den skal være helt kold. (vil du hellere lave den selv kan du bruge opskriften på creme http://marianneskager.dk/gammeldaws-fastelavnsboller/her-kan-du-finde-dejlige-kageopskrifter/fra mine fastelavnsboller
Pisk 2½ dl fløde til en dejlig skum. Bland fløde og kagecreme sammen, pisk den kolde kagecreme godt igennem inden du vender den i fløden. Kom massen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt en top af konditorcreme oven på chokolademassen.

Pynt nu med friske jordbær, jeg har brugt ca. 350 gram. Pynt evt med hakkede pistacie nødder på toppen.



One Comment
Pingback: