
Pandekagelagkage med Nutella, hindbær og banan
Pandekager 30 stk
- 6 æg
- 500 g mel
- 2 tsk salt
- 3 tsk vaniljesukker
- 2 citroner, saft og skal
- ½ liter kærnemælk
- ½ liter sødmælk
- 150 g smeltet smør
kom æg, mel, salt, vaniljesukker, citron saft og skal i en røreskål. rør det på maskine eller med håndmixer. (det er en stor portion) kom kærnemælk og mælk i lidt ad gangen, på den måde undgår du klumper i din dej. kom til sidst det smeltet smør i. Steg nu 30 pandekager. Brug IKKE fedt til stegning, der er fedt nok i dejen. Jeg bruger en pande med 20 cm i dia, på den måde får du en høj slank udgave. Men den kan selvfølgelig også laves med en større pande. Der bliver måske ikke 30.
Hindbær sylt
- 225 gram frosne hindbær
- 50 gram sukker
- saft og skal af en citron
- 1 tsk agar agar (eller melatin)
Kom bær, sukker og citron i en gryde, kog det op. kom agar agar i og lad det koge med i 1 min. sig nu massen så den bliver uden kerner. Sæt på køl. Hvis du ikke har mod på hjemmelavet marmelade eller har travlt, så køb et glads hindbær marmelade.
Nutella creme:
- 160 gram smør
- 160 gram flormelis
- 160 gram nutella.
Pisk smør og flormelis lyst og luftigt, kom nutellaen i og pisk igen i 2 min.
Du skal også bruge:
- 5 bananer
- 2 bakker hindbær
- lidt hakkede pistacie nødder
Samling af kagen:
læg en pandekage på et fad smør den med nutellacremen, skær 4 bananer i tynde skiver. Læg et lag banener på nutellacremen. læg en pandekage ovenpå og smør den men hindbær marmeladen. Fortsæt skiftevis med nutelle/banan og hindbær til du har et fint tårn. blødgør 1 dl nutella i microovnen (20 sek) kom det på toppen af kagen så det glider ned over kagen. Sprøjt det sidste af nutellacremen på toppen i et bjerg. Dæk bjerget med friske hindbær og skiver af banan. drys til sidst med de grønne pistacie nødder.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/pandekage-kage-med-granataeble-og-hindbaer
Hvis du ønsker at finde opskriften med ostecreme og granatæble så ligger den på overstående link 🙂

