Opskrifter

Rundstykker

Mine rundstykker smager simpelthen så godt, de er sprøde, luftige og har en skøn smag at hjemmebag. Hver eneste gang jeg deler et billede af dem på Instagram får jeg rigtig mange spørgsmål omkring opskriften. Derfor har jeg lavet en how to der ligger i min fastgjorte story derinde. Så hvis du vil se hele prosessen og få en fornemmelse af konsistensen på dejen så tjek den ud. Jeg laver dejen på min TEDDY røremaskine, jeg har ikke prøvet at lave den uden maskine, men det kan sikkert godt lade sig gøre, så skal man bare bruge muller 🙂

 • Du skal bruge:
 • 6 dl vand
 • 50 gram havrefras
 • 15 gram gær
 • 1 dl sesam frø
 • 700-800 gram mel
 • 0.3 dl olie
 • 2 tsk salt

Start med at komme 6 dl koldt vand i din røreskål, opløs gæren heri. tilsæt de 50 gram havrefars og lad maskinen røre i ca 1 min. tilsæt 1 dl sesam frø. Nu skal du tilsætte mel og vær lidt forsigtig med det. Det kan variere meget hvor meget mel der skal i. Dejens konsistens skal være blød. Efter mel skal dejen røre på maskine i 10 minutter ved lav hastighed. (på 1)

Efter 10 minutter er dejen begyndt at trække sig en smugle ind imod dejkrogen. Så kommer jeg olie i og røre igen i 5 minutter på lidt højere hastighed. Nu skulle dejen gerne have trukket sig så meget sammen at den slipper siderne på skålen lidt. (på 2) til sidst kommer du salt i og røre igen i 2 minutter.

Nu er dejen klar til at komme på køl, sæt film over skålen og lad den stå på køl i min. 8 timer. (den kan sagtane holde sig 2 døgn)

Når dejen har hævet tager du den ud af skålen på et meldrysset bord. fold dejen fire gange ind over sig selv. (se videoen på IG) tryk den flad så den er ca 3-4 cm høj. Skær dine håndværkere ud med en dej spade. Kom lidt vand på toppen, dyp dem i birkes og stil dem til at hæve i ca. 45 minutter. fold runde boller af noget af dejen og dyp dem i hvide birkes. På den måde får du 2 forskellige udtryk på dine rundstykker.

Du er nu klar til at bage dine morgen stykker. De skal ind i en 230 grader varm ovn og der skal de stå og hygge sig i ca 20 minutter. De skal være meget gyldne for at du får den her sprøde overflade.

Jeg bager med damp og det gør altså noget godt for brødet, har du ikke damp han du sætte et fad med vand i bunden af ovnen, eller bruge en forstøver og sprøjte lidt vand ind i ovnen 2-3 gange under bagningen.

12 Comments

 • Tove Thorning Pelle

  Hej Marianne
  Tak for opskrift med mål på bagte faktisk rundstykkerne i morges – de blev lidt flade, men smager super godt. Havde ingen birkes, så der kom sorte sesamfrø på, der er ok.

  Tak for inspirerende hjemmeside

 • Britta Holm Poulsen

  Hej Marianne.
  Hvor mange får du ud af en portion?
  Jeg lavede 12, men synes de er lige store nok, da de kom ud af ovnen.
  De ser og dufter super godt (ud).
  Mvh Britta

 • Lone Hymøller

  Hej Marianne
  Rundstykkerne ser virkelig lækre ud
  Jeg har nu fået købt havre fras, så jeg kan prøve opskriften.
  Vil bare lige høre, om de kan fryses efter de er færdigbagt ?
  Har du måske også prøvet at bage dem lidt, fryse dem og så optø og bage dem færdig ?
  Mvh
  Lone

  • admin

   Hej Lone
   De kan sagtens fryses og jeg gør præcist som du beskriver jeg bager dem lige 5-7 min mindre og tør dem altid op inden jeg kommer dem i en varm ovn og bager dem færdige 🙂
   God fornøjelse

 • Line Leth Lundbak

  Godmorgen Marianne
  Bager du på 230 grader varmluft…?
  Kan se du bager flere plader på en gang
  Hilsen Line

  • admin

   Ja jeg bager på varmluft, jeg giver dem lidt længere tid når jeg bager to plader og så bytter jeg rundt på dem undervejs 🙂

 • Jette

  Hej
  Har nu bagt dine rundstykker for 2. gang. Efterhævede i min ovn. Men så skal de jo vente udenfor ovnen, til den er varmet op til 230 grader. Så de er faldet sammen for mig Øv. Men smagen er der heldigvis.

  • admin

   Hej Jette
   Det er øv, jeg tror du skal hæve dem lidt mindre inde i ovnen så de ikke er overhævede når du tager dem ud, og måske ved lidt lavere temperatur i ovnen. Dejligt smagen er der
   Hilsen Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *