
Sommerkage med bær
Denne kage kan alle lave, den er så nem. Den smager fantastisk og så ligner den en million.
Bunden:
- 20 tuc kiks
- 200 gram sukker
- 2 tsk vanilje sukker
- 125 gram hakkede mandler
- 5 æggehvider og 2 tsk sukker
knus kiksene, kom dem i en skål sammen med sukker, vanilje og hakkede mandler. bland det hele godt sammen.
Pisk hviderne stive, tilsæt de 2 spk sukker lidt af gangen når og pisk til du har en meget let marengs. Vend kikse/sukker/nødde blandingen i din marengs. Kom det hele i en springform på ca 27 cm. Bag i 35 minutter ved 175 grader.
Chokolade ganash:
- 1 dl fløde
- 150 gram mørk chokolade
hak chokoladen fint, eller brug knapper, Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. lad den stå i 2-3 minutter. rør forsigtigt ganachen sammen så den samler sig. er der klumper i så giv den 10 sek. i micor ovnen og rør igen. Hæld ganachen på din bund og lad den køle ned. (dette kan gøres dagen før du skal bruge kagen. opbevar den på køl.
Cremen:
- 2 breve Dr. Oetker vanilje mousse
- 2 dl fløde
- 2½ dl sødmælk
På pakken til Dr. Oetker vanilje mousse står der at der skal bruges mælk, jeg syntes cremen bliver mere cremet hvis man kommer lidt fløde i 🙂
Pisk fløde, mælk og pulver i 5 minutter, kom cremen i en sprøjtepose med en stor stjerne tyl, sprøjt flotte toppe på din kage. (har du ikke sprøjtepose og tyller kommer du bare cremen på.
Pynt:
kom en masse forskellige bær i en skål og bland dem sammen, lig dem forsigtigt oven på din kage og volar, du har den smukkeste lækreste sommer kage. Jeg har pyntet med markblomster, men der kan jo bruges alle mulige slags blomster. Der kan også kun bruges en slags bær, ex jordbær, så har du en meget lækker jordbær tærte 🙂
God fornøjelse
Kærlig Hilsne Marianne



5 Comments
Inge Rohde
Hej Marianne
Har overvejet at kaste mig ud i denne skønne kage, men tror du, at den ville fungere som små kager i stedet for en stor…- tænker i mini muffins størrelse til et kagetapas?
Hvis ja, hvor lang tid vil du tror de ca. skal ha i ovnen?
Venlig hilsen Inge
admin
Det tror jeg godt du kan, men måske skal du lade dem blive i en papir form så de ikke smuldre. Vil tro de skal have 15- 20 minutter
Rigtig god fornøjelse
Inge rohde
Super det prøver jeg, mange tak for svar
Mia
Hej.
Hvor mange personer vurdere du at der er til?
Mvh Mia
admin
Ca 8 personer