Opskrifter

Vandbakkelses fastelavnsboller med krakeleret top

De her fastelavnsboller smager så skønt, de er forholdsvis nemme at lave.

Krakelering:

  • 50 gram sukker
  • 50 gram mel
  • 50 gram smør

Det hele blandes sammen og æltes godt. Rul det ud imellem 2stykker bagepapir så det bliver ca 3-4 mm tykt. Kom det i fryseren.

Vandbakkelse :

  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 100 g mel
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer

Smelt smørret kom vand og mælk i gryden og kog det op. Kom sukker,mel og salt i gryden, rør det rundt til det bliver til en tyk/stiv mel bolle. Detskal røres i gryden i ca 3 min. Tag gryden af varmen og kom dejen i en skål. Laddet køle ned i 15 minutter.

Kom 2 æg og 2 blommer ned i dejen og pisk med håndmixer eller brug et piskeris og muller 🙂

Kom massen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt 12 toppepå bagepapiret. Tag din krakelerrede dej ud af fryseren, udstik med en rundudstikker 3½ cm i dia 12 små kager, læg en skive på hver vandbakkelse. Bag demi ovnen på varmluft 175 grader i 24 minutter. Åben ikke ovnen undervejs.

Sveskefyld:

  • 100 gram svesker uden sten
  • 70 gram sukker
  • Saft og skal fra en citron
  • ½ dl vand

Kog det hele sammen i ca 5-7 minutter, blend massen på enmini hakker. Kom det i en sprøjtepose og læg på køl.

Kagecreme:

Køb en pose dr. Oetker JEller lav en selv.

  • 30 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 stang
  • 25 gram majsmel/maizena
  • 2½ dl sødmælk
  • 40 gram æggeblommer.

Bland sukker, æggeblommer, majsmel, vanilje og ½ dl mælksammen i en skål. Kom de 2 dl mælk i en gryde, varm op til kogepunktet. Komægge, sukker mel blandingen i lidt af gangen imens du pisker, lad creme koge 2min under omrøring. Sæt på køl.

Opbygning af kagen:

Afkøl sveskekompotten, kagecremen og vandbakkelserne. Pisk ½liter fløde til en fast skum. Bland 2 dl af kagecremen sammen med 1 dl afflødeskummen.  Kom det i en sprøjtepose.

Skær de 12 boller over, kom en spsk sveskekompot på hverbund. Sprøjt en god klat kagecreme ovenpå svesken. Kom flødeskummen i ensprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt en kant af flødeskum rundt om sveskenog kagecremen. Læg låget på. Fortsæt med alle 12 boller.

Smelt lidt mørk chokolade i en skål i microovnen, kom den i en sprøjtepose. Klip et lille hul. Sprøjt tynde striber af chokolade på toppen.

Spis dem sammen med nogle du holder af 🙂

Kærlig Hilsen Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *