
Vandbakkelses fastelavnsboller med krakeleret top
De her fastelavnsboller smager så skønt, de er forholdsvis nemme at lave.
Krakelering:
- 50 gram sukker
- 50 gram mel
- 50 gram smør
Det hele blandes sammen og æltes godt. Rul det ud imellem 2stykker bagepapir så det bliver ca 3-4 mm tykt. Kom det i fryseren.
Vandbakkelse :
- 100 g smør
- 1 dl mælk
- 1 dl vand
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 100 g mel
- 2 æg
- 2 æggeblommer
Smelt smørret kom vand og mælk i gryden og kog det op. Kom sukker,mel og salt i gryden, rør det rundt til det bliver til en tyk/stiv mel bolle. Detskal røres i gryden i ca 3 min. Tag gryden af varmen og kom dejen i en skål. Laddet køle ned i 15 minutter.
Kom 2 æg og 2 blommer ned i dejen og pisk med håndmixer eller brug et piskeris og muller 🙂
Kom massen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt 12 toppepå bagepapiret. Tag din krakelerrede dej ud af fryseren, udstik med en rundudstikker 3½ cm i dia 12 små kager, læg en skive på hver vandbakkelse. Bag demi ovnen på varmluft 175 grader i 24 minutter. Åben ikke ovnen undervejs.
Sveskefyld:
- 100 gram svesker uden sten
- 70 gram sukker
- Saft og skal fra en citron
- ½ dl vand
Kog det hele sammen i ca 5-7 minutter, blend massen på enmini hakker. Kom det i en sprøjtepose og læg på køl.
Kagecreme:
Køb en pose dr. Oetker JEller lav en selv.
- 30 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 stang
- 25 gram majsmel/maizena
- 2½ dl sødmælk
- 40 gram æggeblommer.
Bland sukker, æggeblommer, majsmel, vanilje og ½ dl mælksammen i en skål. Kom de 2 dl mælk i en gryde, varm op til kogepunktet. Komægge, sukker mel blandingen i lidt af gangen imens du pisker, lad creme koge 2min under omrøring. Sæt på køl.
Opbygning af kagen:
Afkøl sveskekompotten, kagecremen og vandbakkelserne. Pisk ½liter fløde til en fast skum. Bland 2 dl af kagecremen sammen med 1 dl afflødeskummen. Kom det i en sprøjtepose.
Skær de 12 boller over, kom en spsk sveskekompot på hverbund. Sprøjt en god klat kagecreme ovenpå svesken. Kom flødeskummen i ensprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt en kant af flødeskum rundt om sveskenog kagecremen. Læg låget på. Fortsæt med alle 12 boller.
Smelt lidt mørk chokolade i en skål i microovnen, kom den i en sprøjtepose. Klip et lille hul. Sprøjt tynde striber af chokolade på toppen.
Spis dem sammen med nogle du holder af 🙂
Kærlig Hilsen Marianne

